Call us today + (30) 6945884006 Reservations
Ελάχιστη διαμονή 7 ημέρες
English
You can use WPML or Polylang and their language switchers in this area.

Κρήτη

Ιστορία

Η Κρήτη είναι το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης στο σταυροδρόμι τρειών ηπείρων και πέντε θαλασσών. Ανέκαθεν ήταν σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών. Το νησί έχει ιστορία 9.000 χρόνων τουλάχιστον, αφού από τότε υπάρχουν στοιχεία για την ύπαρξη ανθρώπινης δραστηριότητας στο νησί.

Κρήτη είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και το νοτιότερο σύνορο της Ευρώπης. Συνδυάζει την αρχαία με τη σύγχρονη ιστορία.Λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης, η Κρήτη, εκτός από σταυροδρόμι τριών ηπείρων, υπήρξε από την απαρχή της ιστορίας της το μήλο της Έριδος για κάθε κατακτητή.

Οι πρόγονοι των Κρητών είναι οι Μινωίτες. Όμως το νησί αποικίστηκε από Αχαιούς, Δωριείς, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Άραβες, Ενετούς και Τούρκους. Επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πειρατές της Μεσογείου λυμαίνονταν τις ακτές της. Η πολιτιστική παράδοση της Κρήτης εντάσσεται στη γενικότερη παράδοση του Αιγαίου, με αρκετά κοινά ή όμοια στοιχεία, όπως είναι η ενδυμασία, η γαστρονομία, η μουσική, η γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, οι αυτοσχέδιες μαντινάδες,οι παροιμίες και οι μύθοι. Στο λαϊκό αυτό πολιτισμό πρέπει να προστεθούν και τα δημιουργήματα της λαϊκής παραδοσιακής τέχνης, η λαϊκή αρχιτεκτονική, η γλυπτική, η κεραμική – αγγειοπλαστική, η ζωγραφική, καθώς και οι τέχνες γυναικείου χαρακτήρα, όπως είναι η πλεκτική, η κεντητική και η υφαντική. Προσφέρει περισσότερες από 100 παραλίες για να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Είτε ψάχνετε όμορφες μεγάλες αμμουδιές, μικρά κολπάκια, παραλίες με ρηχά νερά κατάλληλα για μικρά παιδιά ή απομονωμένες παραλίες για γυμνισμό, θα τις βρείτε όλες στην Κρήτη. Προσφέρει χιονοσκέπαστες βουνοκορφές που αγγίζουν τα 2,5 χιλιόμετρα σε ύψος, που στην αγκαλιά τους κρύβουν όμορφα οροπέδια, άλλα κατοικημένα κι άλλα όχι.

Η Κρήτη είναι ορεινό νησί και αυτό σημαίνει χιλιάδες μονοπάτια για όσους ζητάνε την επαφή με τη φύση μέσα από την πεζοπορία, την ορειβασία και την αναρρίχηση. . .

Ιστορία και σύγχρονες υποδομές

Θα ξεναγηθείτε σε μινωικά παλάτια που χτίστηκαν πριν από 3.500 χρόνια, θα περπατήσετε σε ρωμαϊκά πλακόστρωτα, θα θαυμάσετε βυζαντινούς ναούς, θα εξερευνήσετε φρούρια βενετσιάνικα και τούρκικα, όπου όλα αυτά συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης με τον αρχαιότερο ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Στην Κρήτη, θα βρείτε τα πιο μοντέρνα τουριστικά θέρετρα που προσφέρουν φιλοξενία και διασκέδαση μέρα και νύχτα σε χιλιάδες επισκέπτες, ενώ λίγα χιλιόμετρα παραπέρα δεκάδες χωριά ακολουθούν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής διαφυλάσσοντας την παράδοση, την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. .

Το μεγάλο και όμορφο νησί

Όπου κι αν βρεθείτε τελικά στην Κρήτη, να θυμάστε ότι ανεξάντλητες είναι οι διαφορετικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα την Κρήτη και κάθε μία από αυτές σας επιφυλάσσει διαφορετικές εκπλήξεις και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς μπρος στα μάτια σας. Απολαύστε βόλτες με το αυτοκίνητο ακολουθώντας τις ακτές της Κρήτης, ή σε στενούς δρόμους στην ενδοχώρα που είναι διάσπαρτη με όμορφα μικρά χωριά. Περπατήστε τα φαράγγια της ή ανεβείτε στις κορυφές των βουνών της. Κολυμπήστε στις παραλίες της, κάντε θαλασσινά σπορ, φορέστε μια μάσκα και ανακαλύψτε τη μαγεία των βυθών της ή απολαύστε τη ζέστη του ήλιου ξαπλωμένοι στην αμμουδιά. Επισκεφτείτε τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, περάστε ένα επιμορφωτικό και ευχάριστο πρωινό στον Θαλασσόκοσμο στο Ηράκλειο, ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, παίξτε γκολφ με την παρέα σας ή ξαναγίνετε παιδιά σε ένα από τα πέντε waterparks στην Κρήτη. Visit museums and archaeological sites, spend an educational and enjoyable breakfast in Thalassocosmos in Heraklion, one of the largest aquariums in southeast Mediterranean, play golf with your friends or have fun with your children in one of the five waterparks in Crete.

Ότι κι αν επιθυμήσετε η Κρήτη μπορεί να σας το προσφέρει, γιατί η Κρήτη είναι μεγάλη, είναι όμορφη και πάντα φροντίζει τους επισκέπτες της με τον καλύτερο τρόπο.