Προτεινόμενες εκδρομές

Μονή Αρκαδίου ,

Η Μονη Αρκάδι απέχει μονο 27 χλμ από το Ρεθυμνο. Η Μονή ήταν στο παρελθόν εκπαιδευτικό κέντρο καθώς και τόπος αντιγραφής χειρογράφων. Τα έργα χρυσών κεντημάτων ειναι απόδειξη αξιοθαύμαστης λαϊκής τέχνης που έλαβε χώρα στη Μονη κατα τον 17ο και 18ο αιώνα. Το πιο σημαντικο ιστορικό γεγονός ειναι το ολοκαύτωμα της Μονής στις 8 Νοεμβρίου του 1866, γεγονός το οποίο έδωσε στη Μονη μια ξεχωριστή θεση στην ιστορία. Η Μονη ειχε δυναμική παρουσία στον αγώνα κατα της τουρκικης σκλαβιάς, παρέχοντας βοήθεια στους κατοίκους του νησιού να αποτινάξουν τον τουρκικο ζυγό απο το νησί και να αλλάξουν την ιστορία της Κρήτης. Σημερα η Μονη δέχεται επισκέπτες οι οποίοι εχουν τη δυνατότητα να δουν σημαντικά εκθέματα. Ειναι επισης τόπος θρησκευτικής λατρείας και ενα αιώνιο μνημείο ελευθερίας και ηρωισμού με παγκόσμια απήχηση. 

 

Αρχαία Ελεύθερνα,   

Το χωριό Ελευθερνα κατοικείται από το 2000 πΧ σύμφωνα με ευρήματα αγγειοπλαστικής της πρώτομινωικης και της μεταμινωικης περιόδου καθώς και βάση ερειπίων αρχαίων κτιρίων που ανακαλύφθηκαν σε αρχαιολογικές ανασκαφές. Η ακμή της πόλης συμπίπτει χρονικά με την ανάπτυξη της αρχαίας πόλης κράτους (7οςκαι 8ος αιώνας πΧ). Κατα τη διάρκεια αυτής της περίοδου έγιναν τα πρώτα σημαντικά έργα στις πλαγιές του λόφου. Στη δυτική πλευρά του λόφου βρίσκονται οι λαξευμένες υπόγειες δεξαμενές. Οι μεγάλες τους διαστάσεις ειναι ενδεικτικές του μεγέθους της αρχαίας πόλης. Η πόλη άκμασε μετα τη ρωμαϊκή περίοδο μέχρι και το 9ο αιώνα μΧ, όπου και καταστράφηκε απο τους Άραβες. Τα σημαντικά ευρήματα των ανασκαφών βρίσκονται στο μουσείο του Ρεθυμνου το οποίο και αξίζει να επισκεφθείτε. 

 Χωριό Μαργαρίτες 

 Οι Μαργαρίτες ειναι ενα μικρό χωριό γνωστό για την κεραμική του. Τα κεραμικά αντικείμενα ειναι χειροποίητα και κατασκευάζονται με τεχνικές που χρησιμοποιούνταν κατα τη βυζαντινή περίοδο. Μικρά μαγαζιά στο χωριό πουλάνε σκεύη όλων των ειδών.Με μια βόλτα στο χωριό μπορει κανεις να θαυμάσει τις περίπλοκα σκαλιστές πόρτες και τοίχους οι οποίοι χρονολογούνται απο τηβενετική περίοδο. Αυτα τα χαρακτηριστικά καθώς και τα στενά δρομάκια διατηρούν ορισμένες ιδιαίτερες απόψεις της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής.

Χωριό Αργυρουπολη

Η Αργυρουπολη ειναι ενα γραφικό χωριό που βρίσκεται 27 χλμ νοτιοδυτικά του Ρεθυμνου σε μια καταπράσινη τοποθεσια, χτισμένο πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Λαππα. Η τοποθεσια του χωριού εχει πανέμορφες υδάτινες πηγές, πυκνή βλάστηση, μικρούς καταρράκτες, μικρά αλσύλια, μια σπηλιά και ενα παρεκκλήσι μέρη τα οποία αξίζουν την μονοήμερη επίσκεψη σας.

Σπηλαιολογία , 

Σε απόσταση 52 χιλιομέτρων απο την πόλη του Ρεθυμνου έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε τις περίφημες σπηλιές Ιδεον Ανδρον και Δικτεον Ανδρον όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Δίας. Επισης, μπορείτε να επισκέφθειτε τη σπηλιά Σφεντονι στα χωριό Ζωνιανα, όπου αμέτρητοι και ποικιλομορφοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες διακοσμούν το εσωτερικό της.


 

 

Greek

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.